Personeelsvereniging foqus

PV Foqus
 

Bezoek Kerstmarkt in Münster

Geplaatst op 20-12-2022  -  Categorie: Sfeerverslagen  -  Auteur: Jack Fortuin

Op 17 december 2022 vertrokken 48 leden inclusief aanverwanten om 11.00 uur vanaf de parkeerplaats Malkenschoten richting Münster om daar naar de Kerstmarkt te gaan. Je kunt beter zeggen Kerstmarkten want het zijn er liefst 6 allemaal rondom een kerk.

Voor we op onze bestemming waren werden we eerst getrakteerd op koffie en/of thee. Om 12.45 waren we in Münster waar de bus geparkeerd werd op de parkeerplaats van het kasteel. 

afbeelding1-kerstmarkt-2022

Het was toen ongeveer 10 minuten lopen naar de eerste kerstmarkt. Het zijn kleine markten maar om ze allemaal te zien moet je toch nog een aardige afstand afleggen. De markten hebben allemaal een eigen item maar ook allemaal tenten waar volop werd gegeten. De drukst bezochte markt was rondom het stadhuis. Deze markt bood een grote keuze uit sieraden, kunstnijverheid, culinaire aanbiedingen en een kindercarrousel. Omdat het zaterdag was waren er ook veel kinderen die volop van deze carrousel gebruik maakten.

De mooiste markt vond ik de Giebelhuuskesmarkt rondom de St. Paulus-Dom.

  afbeelding2-kerstmarkt-2022                                   

Het was flink koud en daarom werden ook de warenhuizen en de kerken druk bezocht. De bus vertrok weer om 19.00 uur maar de meesten zaten om 18.30 uur al in de bus die de kou deed vergeten omdat de kachel al was aangezet. Om 20.45 uur waren we weer terug op de parkeerplaats Malkenschoten.

Het zal mij niet verbazen als de Kerstmarkt in 2023 opnieuw op het programma zal staan. Ik ben benieuwd voor welke plaats dan zal worden gekozen want bijna alle markten in de buurt hebben we intussen bezocht.

Jack Fortuin