Personeelsvereniging foqus

PV Foqus
 

Forelvissen 12 mei 2023

Geplaatst op 05-06-2023  -  Categorie: Sfeerverslagen  -  Auteur: Jack Fortuin

Forelvissen 2023

Op 12 mei 2023 was het weer zover. Forelvissen in de vijvers bij het ‘t Smallert in Emst.

afbeelding1

In september 2022 ging het vissen niet door in verband met te weinig deelname. Daar was ditmaal  geen sprake van. Liefst 24 vissers hadden zich aangemeld. En het weer was ons goed gezind. Na weken van koude en regen was er nu zon en zowaar een temperatuur die opliep tot 20 graden. De eerste vissers waren om 12.00 uur al aanwezig en door het warme weer werd eerst de dorst gelest om daarna om 12.30 uur de hengels uit te gooien.

Er blijven meestal nog forellen over die de vorige groep niet hadden weten te vangen maar ditmaal konden ook onze vissers ze niet aan de haak slaan.

Natuurlijk was ook ditmaal een prijs voor de visser die de eerste vis zou vangen. Gert Brink zou daarvoor het startsein geven en dit gebeurde om 12.45 uur.

Gert had vergeten te vermelden dat de prijs bestemd was voor degene die de eerste forel zou vangen. En je raadt het al , de eerste vis die gevangen werd was geen forel maar een karper.

afbeelding2

De gelukkige was Berend Rijks van het team Huizer.
Op de volgende foto’s is Berend te zien en ook samen met Gert die hem de prijs overhandigde.

afbeelding3

 Nu werd het tijd om de forellen uit te zetten.

afbeelding4

 Als de forellen net worden uitgezet worden ze volop gevangen. Het viel mij op dat er vissers bij waren die er 15 vingen en sommigen helemaal niets.

 Ook de oudste deelnemer die zijn echtgenote mee had genomen had op het laatste moment nog succes.

afbeelding5

‘t  Smallert heeft sinds dit jaar geen speeltuin meer voor kinderen. Er wordt meer aandacht besteed aan de forellenvijvers.

Of het forelvissen na de zomer nog eens plaats gaat vinden word nog over gesproken, mocht dit zo zijn dan krijgt u hier uiteraard bericht over.

Tot de volgende keer.

Jack Fortuin / Gert Brink