Personeelsvereniging foqus

PV Foqus
 

Forelvissen 24 september 2021

Geplaatst op 24-09-2021  -  Categorie: Sfeerverslagen  -  Auteur: Gert Brink

Verslag Forelvissen

Vrijdag 24 september was het weer zover. In Emst bij forellenkwekerij ’t Smallert verzamelden rond 12:00 uur de Foqusvissers zich voor een traditioneel middagje forelvissen.

Het zonnetje scheen heerlijk en de temperatuur was ook aangenaam, misschien zelfs wel te aangenaam, daarover later meer. Uiteraard veel bekende gezichten want het forelvissen is populair bij een redelijk vaste groep. We misten echter wel een paar vaste waarden, zoals bijvoorbeeld good old Jack Fortuin, bij de insiders beter bekend als “herr Fortunato”. Hij heeft, als post-actieve, uiteraard het hele jaar de tijd om op vakantie te gaan en gaat dan uitgerekend als het forelvissen wordt georganiseerd. Bad timing Jack, dat moet volgend jaar mei beter! Wie moest nu de broodjes bal rondbrengen?

Ook Mike Huizer en “omstreken” werd duidelijk gemist. Hij bemand met zijn gezellige en vaak ook goed vangende gevolg normaliter een groot deel van de lange (jaja, de lange) zijde van vijver 1, ons jachtdomein voor deze middag. Maar goed, het verhoogd voor ons natuurlijk de kans om vandaag ook zijn deel uit de vijver te hengelen, jaja.

Danny de Harder, ook één van de vaste waarden, had voor deze editie een heel sympathiek gebaar gemaakt en drie prijzen ter beschikking gesteld voor diegene die de eerste vis vangt vanaf het begin, de eerste vis vanaf 14:00 uur en de eerste vis vanaf 15:00 uur zou vangen. Nogmaals hartelijk dank Danny, ook namens FOQUS. 

Nadat het startsein was gegeven duurde het volgens mij nog geen twee minuten, of de eerste prijsforel werd gevangen. Het was Marco, de (vis)maat van Danny die er meteen één aan de haak sloeg. Dat belooft wat voor de rest van de middag…………..dachten wij toen nog, jaja.


forel1

We zagen veel forellen aan de oppervlakte heen en weer zwemmen en dat gaf ons de kans om nauwkeurig en gericht in te gooien. Maar, wat bleek, de forellen genoten kennelijk ook van het zonnetje maar waren zeker niet aan het jagen, zoals gewoonlijk. Het warme weer had ze een beetje sloom gemaakt en dan wordt het extra moeilijk om ze te vangen. Zo af en toe werd er toch één aan de haak geslagen (letterlijk dus hè) en vooral de professionals waren daardoor in het voordeel. Zo hebben Henry en Jos hun hele arsenaal aan kunstaas ingezet en neem maar van mij aan, dan is het een kleurrijke middag.

Nu we het toch over Jos hebben. Zijn timing om een vis te vangen was perfect. Was het bij de eerste prijs na ongeveer twee minuten raak, Jos verbeterde dat door strak, en dan bedoel ik echt strak na 15:00 uur (Danny had net over de vijver geroepen “het is drie uur; nieuwe ronde, nieuwe kansen, nieuwe prijs” een vis te vangen. Knap hoor en dat werd beloond met een tegoedbon voor een middag vissen bij de Smallert.

forel2

Het is traditie dat we ’s middags een lekker broodje bal of worst “vangen” om de inwendige mens te versterken. Door de afwezigheid van vaste kelner Jack was een medewerkster van de kwekerij zo vriendelijk om ons de broodjes te brengen.

Om 16:00 uur riep Danny iedereen toe dat het tijd was voor de derde prijs (qua aantal, niet qua podium;-). Het duurde nu echter behoorlijk wat langer voordat bij iemand de hengel gebogen stond en dat maakte het natuurlijk alleen maar spannender. Totdat Danny’s geduld blijkbaar op was en hij besloot om dan zelf maar de laatste prijsforel te verschalken. Tja, hij zal wel gedacht hebben, mijn maat heeft een bon, ik ga gewoon zelf ook nog een keer met hem vissen.

forel3

Het was gezellig, ondanks de wat mindere vangst. Dat gaat volgende jaar mei wel weer goedkomen als we hopelijk weer een geslaagde FOQUS forellenvisdag tegemoet kunnen zien.

FOQUS bedankt, deelnemers bedankt, prijswinnaars gefeliciteerd en ik reken volgend jaar weer op jullie deelname!

Gert Brink